Ubuntu

Ubuntu -val kapcsolatos leírások.

Apró bosszúság Ubuntu használata közben (DHCP problem)

Idehaza általában Virtual Boxban tesztelek. Így esett, hogy egy projekthez a létrehozott Ubuntu teszt-szerverem egyszer csak nem vett fel IP címet a DHCP szervertől. Nem értettem a dolgot, meg eddig ilyet még nem tapasztaltam. A probléma nálam a következő volt :?

Hasonló tartalom: 

Egy kis plusz sebesség az Ubuntunknak (gconf-editor reduced_resources)

Miután felraktam a gépemre az Ub-t, kicsit meglepődtem, hogy netezés közben az oldalak "scrollozása" meglehetősen darabos volt. Gyorsba rákerestem a neten és találtam is viszonylag egy egyszerű utasítás sort, amivel + tempóra "kényszeríthető" a rendszerünk. Lássuk!

Hasonló tartalom: 

Virtualbox hiba Ubuntu 10.04 -n (WARNING: The vboxdrv kernel module is not loaded)

Na hála isten! Használni akartam a Virtualbox -ba telepített Win XP -t. És megkaptam a már múltkor is kapott hibaüzenetet. Csak épp az aktuális kernel kiírassál. Ez jó! Minden egyes kernel updatkor majd szarakodni kell a Virtual Box -al is. Örülök Smile

Hasonló tartalom: 

Windows XP futtatása Ubuntu Szerveren

Van itthon egy Ubuntu Serverem, amit LAMP-posítottam Smile és ezen kívül fájl-szervernek is használok. Mivel a vállalkozáshoz számlázni is kell és a számlázó program, amit használok Windows-os, ezért úgy döntöttem, hogy létrehozok neki egy virtuális környezetet Virtualbox -al. Ennek a lépéseit örökítettem meg. Lássuk hát:

Hasonló tartalom: 

Subscribe to RSS - Ubuntu