XenServer

XenServer 6.2 Localis ISO tároló hozzáadása

A XenServer feltelepítése után szembesültem azzal, hogy nem is olyan egyszerű ISO-ból telepíteni. Előbb létre kell hozni a XenServerünkön egy úgynevezett ISO tárolót ahonnan is majd végezhetjük a Virtuális gépeink telepítését. Ennek a mikéntjét írom le.
XenServer

Hasonló tartalom: 

Extra tároló engedélyezése XenServer-ben

A friss Xenserverünk telepítése után szükséges lehet 1 - 2 programra amivel megkönnyíthetjűk a munkánkat. PL Midnight Commander (mc). Nem akarom elnyújtani igazából nem nagy mutatvány magamnak is csak emlékeztetőnek blogolom le.

Nyissunk egy konzolt (jómagam SSH csatlakoztam a XenServeremhez), majd szerkesztésre nyissuk meg az alábbi fájlt

nano /etc/yum.repos.d/CentOS-Base.repo

XenServer extra repo enable

Hasonló tartalom: 

Automatikus virtuális gép indítás XEN server 6.2 bekapcsolása után

Most már több kis szervert üzemeltetek XenServer alatt. Logikus programozása , hogy a virtuális gép a XenServer elindítása után automatikusan induljon (pl nem vagy ott egy hosszabb áramszünet miatt lekapcsol a szerver, így "Gizikének" csak be kell kapcsolnia a géped a XenServer bebotolása után automatikusan indítja a virtuális eszközeidet, vagy nem vagy otthon és az asszony valamit meg akar nézni a kis home szerveren). Röviden ennek a mikéntjét írnám le.
XenServer

Hasonló tartalom: 

XenServer 6.2 - új disk hozzáadása meglévő szerverhez

Szerettem volna egy PC-n kettő virtuális gépet futtatni, de nem egy közös LVM-s adattározón, hanem két különböző DISK-en. Azért szerettem volna így, mert otthon a saját adataimat úgy gondoltam megvédeni (disaster recovery-n kívül), hogy az úgynevezett "Master" szervert replikálja folyamatosan egy másodlagos szerver. Tehát ha bármilyen probléma adódna a merevlemezzel - esetleg a VHD-val - az nem érintené a másodlagos szervert. Ezen tervem megvalósításához volt szükségem a XEN Serveren belül 2 darab adattároló helyre. (Amiből végül három lett, hiszen egyet már korábban hozzáadtam.)
XenServer New local storage

Hasonló tartalom: 

XenServer 6.2 - szoftveres RAID1 létrehozása

Az alábbi írásom a XenServer 6.2 szoftveres RAID1 beállításainak mikéntjét ismerteti. A célom az volt, hogy a XenServer rendszer meghajtói tükrözve legyenek. Sajnos az iromány nem saját kútfőből származik, mindazonáltal tartalmaz saját megjegyzéseket. Az eredeti leírás - ami alapján készült - a következő linken tekinthető meg: http://wysotsky.info/?p=106

Xenserver

Hasonló tartalom: 

Subscribe to RSS - XenServer