Rendszerrel kapcsolatos leírások

USB Boot Windows Vista és Windows 7 telepítő készítése

Gyors, mindössze 10 perces megoldás Boot USB készítésre Windows telepítővel - mindenféle külső progi nélkül! (Én azért szeretek USB-ről telepíteni, mert jelentősen lerövidül a telepítési idő, ezen kívül nem kell CD-t magamnál hurcolászni.)

Hasonló tartalom: 

Windows7 és Windows VISTA magyarítás könnyedén

A minap magyarítottam egy Windowst. És ezen okból kifolyólag kerestem a neten lévő alkalmazásokat, amivel ezt szépen és gyorsan meg lehet oldani. Így akadtam eme leírásra http://mrjake.org/article/windows7magyaritas, ahol is szépen össze van szedve és le van írva, hogyan is kell ezt csinálni (gyakorlatilag bármilyen lokalizációval rendelkező Windows7 és VISTA Magyarítása egyszerűen megoldható).

Hasonló tartalom: 

Ismeretlen hardver azonosítás (Unknown hardware identification) Windows

Gyakori probléma, főleg a régebbi Windows-ok esetén, hogy 1-1 hardvert a gép nem ismer fel, mi pedig nem akarjuk a gépet szétszedni vagy ha szét is szedtük sem találunk érdemi információt arra, milyen is a benne lévő hardver. Vannak nagyon jó detektáló programok pl.:

De mi van mikor ezek használata sem hoz sikert?

Erre a problémára kínál nagyon jó megoldást a pcidatabase.com. Ezen az oldalon a Hardver azonosítóját használva tudjuk kideríteni, mi is tulajdonképpen az ismeretlen eszköz a gépünkben.

Hasonló tartalom: 

Shutdown de gyorsan (parancssor)!

Elég bosszantó tud lenni, hogy kedves számítógépünk lekapcsoláskor mindenfajta dolgot kérdez! Pl.: de biztos, de ne mentsem, de miért nem jó ez így neked??

Na, ha idegesít ez a sok maszlag, meg épp az a mentős fajta vagy, aki soha nem hagy mentetlen semmit - nekem kb. minden második mozdulatom a ctrl+s, mint régi beidegződés Smile -, akkor a következő parancsot Neked találták ki:

Hasonló tartalom: 

Windows XP futtatása Ubuntu Szerveren

Van itthon egy Ubuntu Serverem, amit LAMP-posítottam Smile és ezen kívül fájl-szervernek is használok. Mivel a vállalkozáshoz számlázni is kell és a számlázó program, amit használok Windows-os, ezért úgy döntöttem, hogy létrehozok neki egy virtuális környezetet Virtualbox -al. Ennek a lépéseit örökítettem meg. Lássuk hát:

Hasonló tartalom: 

Subscribe to RSS - Rendszerrel kapcsolatos leírások